x
x

HZZO nastavlja financirati pripravnički staž zdravstvenih radnika

  01.07.2023.

U cilju zapošljavanja što većeg broja zdravstvenih radnika u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske, HZZO će i nadalje financirati rad pripravnika – doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

HZZO nastavlja financirati pripravnički staž zdravstvenih radnika

Stoga je donesena odluka o izboru pripravnika – doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine za koje će se financirati pripravnički staž osnovom Javnog natječaja iz 2023. godine, te je u prijedlogu Liste prvenstva uvršteno 24 kandidata i to 7 doktora medicine, 1 doktor dentalne medicine, 7 magistara farmacije i 9 magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenog natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a će sklopiti ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a.

Izvor: HZZO