x
x

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja – 1. listopada 2022.

  29.09.2022.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine. Od te je godine prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja – 1. listopada 2022.

Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja, 01. listopada 2022. godine, kojeg u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Aktivno obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provodi se s ciljem poticanja građana prije svega onih koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Nacionalni dana hodanja obilježava se akcijama u više županija diljem Hrvarske. 

U Zagrebu, možete se pridružiti obilježavanju Nacionalnog dana hodanja,u Parku Vjekoslava Majera u subotu, 01. listopada 2022. godine u 10.00 sati.