x
x

Nova videoprezentacija: Uporaba Teriparatid PLIVA brizgalice

  01.09.2022.

Objavili smo novu videoprezentaciju: Uporaba Teriparatid PLIVA brizgalice koju je pripremila Ana Majić, dr. med., specijalist endokrinolog i dijabetolog.

Lijek Teriparatid PLIVA se primjenjuje u liječenju osteoporoze, on pridonosi jačanju kostiju i smanjuje rizik od prijeloma. U svojoj prezentaciji dr Majić podsjeća da se Priručnik za uporabu Teriparatid PLIVA brizgalice nalazi u kutiji od lijeka.

U svojoj videoprezentaciji detaljno objašnjava što je sve potrebno znati prije prve uporabe, koji su dijelovi Teriparatid PLIVA brizgalice i daje praktične napomene o provjeri roka valjanosti, potrebi zapisivanja prve doze lijeka i aplikaciji lijeka u bedro i abdomen. Za svaku novu dozu treba pripremiti novu iglu, a bolesnici mogu preko svojih liječnika dobiti besplatnu isporuku injekcijskih igala s detaljnjim pojašnjenjem u videoprezentaciji.

Dr. Muić daje praktične upute o čuvanju brizgalice u hladnjaku, samostalnoj primjeni, edukaciji bolesnika koji mora biti siguran da je dobio ispravnu dozu lijeka te savjetuje da treba poticati bolesnike da detaljno pročitaju Priručnik o uporabi Teriparatid PLIVA brizgalice jer se u njemu nalaze odgovori na najčešća pitanja.

Videoprezentacija