x
x

Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek

  05.06.2022.

U prostorijama Osječko-baranjske županije je u petak široj javnosti predstavljen projekt "Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek".

Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek

U sklopu projekta provodi se priprema projektno-tehničke dokumentacije i studijske dokumentacije potrebne za strateški projekt izgradnje i opremanja slobodno stajaće zgrade novog KBC-a Osijek.

Navedeno predstavlja značajnu investiciju u zdravstvo na području istočne Hrvatske kojom će se osigurati podizanje kvalitete zdravstvene usluge stanovništvu.

U skladu sa standardima zdravstvene zaštite, izgradnja nove zgrade omogućit će poboljšanje usluge i provođenje mjera za unaprjeđivanje zdravlja i sprječavanje bolesti, liječenje i rehabilitaciju uz specijalizirani pristup u specijalističko-konzilijarnoj i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti.

Izrada studije izvedivosti rezultirala je idejnim rješenjem koje su predstavili međunarodni stručnjaci s iskustvom u projektiranju zdravstvenih građevina.

Prezentirani arhitektonski program, konceptualni dizajn i prijedlog potrebne osnova su za sljedeći korak - izradu idejnog i glavnog projekta uz ishođenje građevinske dozvole za koje je postupak javne nabave u tijeku.

Izgradnjom i opremanjem nove zgrade KBC-a Osijek stvoriti će se preduvjeti za zbrinjavanje pacijenata s područja Osječko-baranjske i županija istočnog dijela Hrvatske.

Bit će osigurani potrebni infrastrukturni preduvjeti, uključujući i specijaliziranu opremu, za provedbu standardiziranih i propisanih radnih procesa te zbrinjavanje pacijenata.

Za izradu dokumentacije, potrebne za izgradnju i opremanje novoga KBC-a osigurano je 35,2 milijuna kuna, od čega 30 milijuna kuna sredstvima EU fondova.

Novi KBC će se graditi u Gackoj ulici u Osijeku, a ukupna površina KBC-a s pratećim objektima bit će 149 tisuća kvadratnih metara.

Iako je prva procjena vrijednosti izgradnje novoga KBC-a iznosila dvije milijarde kuna, vrijednost će u konačnici vjerojatno biti veća od tri milijarde kuna.

KBC Osijek