x
x

Uoči Europskog tjedna borbe protiv raka: 12 minuta kretanja protiv raka

  23.05.2022.

Javnozdravstena akcija 12 minuta kretanja protiv raka održat će se u utorak, 24. svibnja u 11.30 sati na Europskiom trgu u Zagrebu.

Uoči Europskog tjedna borbe protiv raka: 12 minuta kretanja protiv raka

Uoči Europskog tjedna borbe protiv raka, Hrvatska liga protiv raka poziva Vas na javnozdravstvenu edukativnu akciju 12 MINUTA KRETANJA PROTIV RAKA.

Nastojeći upozoriti građane na životnu važnost tjelesne aktivnosti u prevenciji svih vrsta zloćudnih bolesti, građani, profesionalni i rekreativni sportaši te liječnici 12 – minutnim će brzim hodanjem na Europskom trgu zajedno poslati poruku kako je svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te bilo kakva vrsta tjelesne aktivnosti iznimno važna za očuvanje zdravlja, posebice u ovom razdoblju nakon pandemije koronavirusa.

Ovom aktivnošću koja će započeti upravo u simboličnih pet minuta do 12 sati, upozorit će i na važnost poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave raka.

Uz samu tjelovježbu, na javnozdravstvenoj akciji posjetitelje će za hodanje kratkom izvedbom zagrijati poznati glazbenik Ante Gelo, a stručnjaci s Kineziološkog fakuleta u Zagrebu će zainteresirane savjetovati o tome kako svakodnevno sami sebe možete motivirati za tjelovježbu.

Na događaj 12 minuta kretanja protiv raka očekuje se dolazak izaslanika Vlade RH, ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića te brojnih drugih dužnosnika i uzvanika.

Izvor: Hrvatska liga protiv raka