x
x

Ponovo otvorene COVID ambulante i aktivirana Arena Zagreb

  30.10.2021.

Na sjednici Vlade je izviješteno kako je broj novozaraženih među testiranima dosegnuo 33,77% te se bolnički sustav dodatno mobilizira, što uključuje i ponovno aktiviranje tercijarnog centra Arena Zagreb za prihvat bolesnika oboljelih od COVID-19.

Ponovo otvorene COVID ambulante i aktivirana Arena Zagreb

U proteklih tjedan dana od ukupnog broja novozaraženih 74,5% nije bilo cijepljeno, a gotovo jednak postotak je i među hospitaliziranima, 75% nije cijepljeno ni jednom dozom.

Novozaraženi u dobi do 20 godina, njih 27%, te 60% u dobi od 20 do 40 danas čine 87% od ukupnog broja novozaraženih.

KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice i KB Dubrava će do ponedjeljka dodatno povećati broj kreveta, dok će KB Merkur i KB Sveti Duh biti u pripravnosti za otvaranje novih stacionarnih COVID kapaciteta.

S obzirom na preopterećenost hitne medicinske službe u Zagrebu, bolnice će povećati i izolacijske kapacitete u objedinjenim hitnim bolničkim prijemima za zbrinjavanje pacijenata koji im gravitiraju, te će se pojačati komunikacija i suradnja između izvanbolničke i bolničke hitne službe.

Sve bolnice će biti dužne prijavljivati podatke o popunjenosti četiri puta dnevno.

Ministarstvo zdravstva naložilo je županijskim stožerima i domovima zdravlja ponovno otvaranje COVID ambulanti radi rasterećenja pritiska na bolnice.

U Zagrebu su one otvorene već ovaj tjedan.

Cijepljeno je više od 88% liječnika, dodatnom trećom dozom cijepljeno je više od 14000 osoba, a u četvrtom tjednu COVID potvrda među djelatnicima u bolnicama i primarnoj zaštiti zabilježena su 94 pozitivna nalaza.

Izvor: Vlada RH