x
x

Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - GETFIT4FREE

  31.10.2020.

Projekt „Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - GETFIT4FREE“ Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i u ovom izazovnom razdoblju te nam pruža jedinstvenu priliku da se uključimo i znatnije usporimo starenje svog organizma.

Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - GETFIT4FREE
Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi (35 do 65 godina) koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.

Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti.

Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti.

S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovom ciklusu vježbanja provodit će se samo programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja koji prenose poruku stručnjaka koliko su svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te tjelesna aktivnost važni za očuvanje zdravlja upravo u doba pandemije.

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.

Očekivani rezultati provedbe ovog projekta predstavljaju doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja i podizanje kvalitete života.

Građani u besplatnim programima vježbanja mogu sudjelovati sve do lipnja 2021. godine.

Grad Zagreb