x
x

Konferencija: Osteoporosis Update - uz Svjetski dan osteoporoze

  23.10.2019.

„OSTEOPOROSIS UPDATE“ je jednodnevna konferencija koja ima za cilj okupljanje vodećih kliničara iz područja dijagnostike i liječenja osteoporoze i srodnih stanja i bolesti te bazičnih znanstvenika koji istražuju mogućnosti regeneracije kosti i hrskavice. Konferencija ujedno obilježava svjetski dan osteoporoze. Konferencija će se održati 24.10.2019. u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14, s početkom u 11:00 sati.

Konferencija: Osteoporosis Update - uz Svjetski dan osteoporoze

Konferencija predstavlja svojevrsni podsjetnik na smjernice za dijagnostiku i terapiju osteoporoze, nadopunjene sa novim znanjima. Također otvara nove teme koje su aktualne na skupovima Međunarodnog društva za osteoporozu (International Osteoporosis Foundation). Dodatni naglasak biti će na inovativnim lijekovima i regenerativnim napravama koji pospješuju cijeljenje kosti te inovativnim IT rješenjima koja nude nove mogućnosti u prevenciji i dijagnostici.

Ovaj skup je svojevrsna najava kongresa „Regenerativna medicina  muskuloskeletenog sustava“, u sklopu kojeg će se održati tečaj kliničke denzitometrije akreditiran od International Osteoporosis Foundation u toku
iduće godine. Kongres organiziraju Hrvatsko društvo za kalcificirana tkiva i Znanstveni centar izvrsnosti za regenerativnu medicinu zajedno sa partnerskim društvima, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Skup je bodovan od strane Hrvatske liječničke komore. Kotizacija se ne naplaćuje.
Teme:

  • novosti u liječenju osteoporoze i osteopenije
  • dijabetes i kost
  • regeneracija zglobne hrskavice matičnim stanicama
  • sarkopenija
  • digitalizacija i IT rješenja u prevenciji i dijagnostici