x
x

Javnozdravstvena akcija u ljekarnama: Svjetski dan dijabetesa, 14. 11.

  13.11.2018.

Hrvatska ljekarnička komora pokrenula je čitav niz aktivnosti kako bi implementacija ljekarničkih postupaka u okviru pružanja ljekarničke skrbi u ljekarnama bila usklađena i provedena na kvalitetan i siguran način za vas i vaše pacijente. Podržavajući javnozdravstvene inicijative, HLJK ove godine pokreće veliku javnozdravstvenu akciju na nacionalnoj razini, povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, 14. 11. 2018.

Javnozdravstvena akcija u ljekarnama: Svjetski dan dijabetesa, 14. 11.
Partneri u provođenju ove akcije su Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatski savez dijabetičkih udruga.

Javno-zdravstvena akcija usmjerila bi se na savjetovanje pacijenata o bolesti i orijentaciono mjerenje šećera u krvi, kao prevenciju metaboličkih i kardiovaskularnih bolesti koje su još uvijek prvi uzrok smrtnosti i zdravstvenih komplikacija u Republici Hrvatskoj. Nakon održavanja akcije, prikupili bismo anonimne numeričke podatke – rezultate mjerenja u ljekarnama. Napominjemo da nije potrebno prikupljati osobne podatke pacijenata, već samo numerički zbroj kako je prikazano.

Ovo prikupljanje ima za cilj formirati zajednički izvještaj pod naslovom «Što hrvatski ljekarnici mogu otkriti u samo jedan dan? – Skrbimo za bolje ishode liječenja pacijenata s dijabetesom» kojim bismo prikupili prve orijentacione podatke o ljekarničkom prinosu u ovom području u kojem godinama djelujemo, a nismo to učinili vidljivim za zdravstveni sustav. Dugoročno, kroz rad Povjerenstva za unaprjeđenje ljekarničke djelatnosti i Povjerenstva za ekonomska pitanja, planiramo kontinuirano prikazivati ulogu ljekarnika u zdravstvenom sustavu Ministarstvu zdravstva kako bismo osigurali bolji profesionalni i ekonomski status ljekarnika u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Više na stranicama Hrvatske ljekarničke komore