x
x

Epidemiologija, klinička slika, dijagnostika i terapija respiratornih infekcija

  04.02.2018.

Iznimno nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na simpozij naslova „Epidemiologija, klinička slika, laboratorijska dijagnostika, terapija i prevencija respiratornih infekcija“, koji će se održati u Zagrebu 16. veljače 2018. u hotelu Dubrovnik.

Epidemiologija, klinička slika, dijagnostika i terapija respiratornih infekcija

Respiratorne infekcije značajan su javno zdravstveni problem. Smatra se da su one najčešći razlog posjeta liječniku ili ljekarniku kao i glavni razlog propisivanja antibiotika i njihove prekomjerne uporabe.  

Iako su virusi glavni uzročnici respiratornih infekcija, brojni drugi mikroorganizmi, prvenstveno bakterije, ali i gljive i paraziti mogu uzrokovati infekcije gornjih ili donjih dišnih puteva.

Ovim multidisciplinarnim simpozijem u organizaciji najrelevantnijih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora u oblasti respiratornih infekcija željeli bismo Vam prezentirati novosti u epidemiologiji kao i praćenju najznačajnijih respiratornih infekcija; osobitosti kliničkih slika pojedinih infekcija; novosti u dijagnostici te mogućnosti liječenja i prevencije s osobitim osvrtom na antimikrobnu otpornost i nova cjepiva.

Na simpoziju sudjeluju stručnjaci raznih specijalnosti s obzirom da i pristup ovim infekcijama treba biti multidisciplinaran.

Simpozij je namijenjen kolegicama i kolegama koji se u svojem radu susreću s ovom problematikom – liječnicima specijalistima i specijalizantima obiteljske medicine, infektolozima, mikrobiolozima, epidemiolozima, pedijatrima, pulmolozima, liječnicima koji se bave školskom medicinom, no i svim ostalima koje interesira ovo područje.

Veselimo se Vašem dolasku. Vjerujemo da će nam svima ovaj simpozij biti stručno koristan, no, isto tako smatramo vrlo bitnom i mogućnost izravne komunikacije, razmjene misli i druženje u kolegijalnom i srdačnom okruženju.

Za sve dodatne informacije o skupu, molimo obratite se na email adresu: mario.sviben@hzjz.hr ili na telefon 01 4683 268/269.

Voditelji

Doc.dr.sc. Mario Sviben, dr.med.

Voditelj Odjela za parazitologiju i mikologiju

NRL za humane parazite

Služba za mikrobiologiju

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Rockefellerova 7, Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 4863 268/269

E-mail: mario.sviben@hzjz.hr

PROGRAM (pdf)