x
x

HEPA Europe: Moderni pristupi u promociji i mjerenju tjelesne aktivnosti

  13.11.2017.

Međunarodna konferencija HEPA Europe održava se od 15. do 17. studenoga u zagrebačkom hotelu Sheraton, u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

HEPA Europe: Moderni pristupi u promociji i mjerenju tjelesne aktivnosti

Jedna od vodećih konferencija koja se svake godine održava diljem europskih metropola, u Zagreb dovodi najuspješnije europske i svjetske znanstvenike iz područja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Cijenjeni stručnjaci predstavit će najnovija znanstvena dostignuća te iskustva u ovom iznimno važnom životnom području, raspravljati o aktualnim temama iz područja promocije tjelesne aktivnosti, analizirati realizirane aktivnosti iz prethodnih godina te glasanjem odlučiti o narednim aktivnostima.

Glavna tema ovogodišnje konferencije su Moderni pristupi u promociji i mjerenju tjelesne aktivnosti. Najnovija saznanja na temu Inicijative Svjetske zdravstvene organizacije u promociji tjelesne aktivnosti predstavit će Dr. João Breda iz Svjetske zdravstvene organizacije. Prof. dr. Fiona Bull također iz Svjetske zdravstvene organizacije govorit će o trenutnoj praksi i otvorenim pitanjima u području promocije tjelesne aktivnosti: Od intervencija na nižoj razini do promjena u politici i zakonodavstvu na nacionalnoj razini. Prof. dr. Susan Michie uputit će nas u temu Primjena bihevioralne znanosti u razvoju i evaluaciji digitalnih intervencija: implikacije za intervencije promocije tjelesne aktivnosti. Prof. dr. Adrian Bauman sa Sveučilišta u Sydneyu i Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za tjelesnu aktivnost, prehranu i pretilost predstavlja Smjernice i praćenje tjelesne aktivnosti – globalna iskustva. Prof. dr. Alfred Rütten sa Instituta Sporta i Znanosti u Njemačkoj vodit će simpozij pod naslovom: Implementacija smjernica za tjelesnu aktivnost – nacionalna, europska i globalna perspektiva.

HEPA Europe osnovana je od strane Svjetske zdravstvene organizacije te već niz godina okuplja vodeće europske znanstvenike i stručnjake iz područja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Godišnji sastanak HEPA članova, koji posljednjih sedam godina redovito prati i konferencija, održava se svake godine u drugom europskom gradu, a među dosadašnjim domaćinima bile su europske metropole kao što su Istanbul, Zürich, Helsinki, Cardiff, Amsterdam, Olomouc i drugi.

Proteklih godina promocija tjelesne aktivnosti postala je neizostavan dio intervencija koje se provode s ciljem prevencije kroničnih bolesti u cijelom svijetu. Upravo zbog toga, nadolazeća HEPA konferencija prestavlja iznimnu vrijednost kako za grad Zagreb i Hrvatsku kao zemlju domaćina, tako i za predstavnike zemalja sudionica te sve nas na koje se u konačnici odnosi ova važna tema. 

Program (pdf)

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu