x
x

Novi Medix br. 94/95, 2011.

  16.11.2011.

Tema novog broja Medixa je obiteljska medicina – mjesto i uloga u sustavu zdravstva (znanja, vještine, stavovi i kompetencije liječnika obiteljske medicine).

Novi Medix br. 94/95, 2011.

Realizacijom projekta „Usklađivanje obiteljske medicine s europskim standardima uvođenjem obvezne specijalizacije" revitalizirana je u Hrvatskoj specijalizacija iz obiteljske medicine (OM). Specijalizacija je započela 1960. godine, ali je 90-ih godina skoro prekinuta. Prekid, ali i promjene u medicinskoj znanosti i praksi, bili su motiv za izradu novog kurikuluma.

Medix donosi detaljan pregled razvoja i provedbe kurikuluma specijalizacije i edukativnih ciljeva definiranih kao kompetencije za obavljanje djelatnosti OM-a, te planove za daljnji razvoj OM-a kao profesije u Hrvatskoj.

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, u sklopu teme broja pripremljen je test znanja od 70 pitanja, namijenjen provjeri stručnosti u postupku trajne medicinske izobrazbe liječnika. Pozitivno riješene testove (najmanje 60% točnih odgovora) HLK boduje sa 7 bodova. Odgovore na pitanja možete poslati isključivo na originalnom obrascu za rješavanje testa iz časopisa (zaokruživanjem jednog od ponuđenih odgovora) najkasnije do 31. siječnja 2012. godine.

Sadržaj: Medix br. 94/95, 2011.