x
x

Tečaj "Inicijalno zbrinjavanje bolesnika s akutnim koronarnim sindromom"

  17.05.2011.

Dana 16. travnja 2011. godine na Internoj klinici Kliničkog bolničkog centra "Sestre milosrdnice" u Zagrebu održan je tečaj I. kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod naslovom "Inicijalno zbrinjavanje bolesnika s akutnim koronarnim sindromom ili od ranog prepoznavanja do uspješnog reanimacijskog postupka bolesnika s akutnim koronarnim sindromom".

Tečaj "Inicijalno zbrinjavanje bolesnika s akutnim koronarnim sindromom"

Tečaj je dio kontinuirane edukacije koju provodi Radna skupina za akutni koronarni sindrom Hrvatskog kardiološkog društva s ciljem poboljšanja rezultata liječenja toga stanja. Sudonici tečaja bili su liječnici hitnih medicinskih pomoći Sisačko-moslavačke županije.

Predavači prof. dr. sc. Vjeran Nikolić Heitzler, dr. sc. Zdravko Babić i doc. dr. sc. Vesna Degoricija su u jutarnjem dijelu tečaja upoznali sudionike s novostima u ranoj i brzoj dijagnostici i liječenju bolesnika s akutnim koronarnim sindromom sa i bez elevacije ST-segmenta te njegovim komplikacijama. U poslijepodnevnom dijelu tečaja sudionici su radom u radionicama imali priliku u praktičnom radu ponoviti postupke kardiopulmonalne reanimacije, elektrokardiografsku dijagnostiku različitih oblika akutnog koronarnog sindroma aritmija i smetnji provođenja, kao i komplikacija toga stanja. Prikazano im je i niz slučajeva liječenja bolesnika s akutnim koronarnim sindromom iz svakodnevnog rada Koronarne jedinice KBC "Sestre milosrdnice".

Sudionici su odlično ocijenili tečaj i predavače koji sličan tečaj pripremaju ujesen. Na kraju, ali ne i najmanje važno, tečaj ne bi bilo moguće organizirati bez pomoći partnera tečaja tvrtke Krka.

prof. dr. sc. Vjeran Nikolić Heitzler, dr. sc. Zdravko Babić
Klinički bolnički centar "Sestre milosrdnice", Zagreb, Hrvatska


VEZANI SADRŽAJ