x
x

Prof. Veljko Đorđević dobitnik prestižne svjetske nagrade Paul Tournier za 2024.

  04.03.2024.

S velikim ponosom i zadovoljstvom vas obavještavamo da je prof. dr. sc. Veljko Đorđević, istaknuti član našeg Medicinskog fakulteta i doajen hrvatske psihijatrije, proglašen dobitnikom prestižne svjetske nagrade Paul Tournier za 2024. godinu. Ovu uglednu nagradu dodjeljuje International College of Person Centered Medicine (ICPCM) za izuzetna dostignuća i doprinos promicanju medicine usmjerene prema osobi, a odluku o dobitniku donosi međunarodni žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka iz raznih medicinskih disciplina.

Prof. Veljko Đorđević dobitnik prestižne svjetske nagrade Paul Tournier za 2024.

Ovogodišnje priznanje prof. Đorđeviću predstavlja prvi put da je nagrada dodijeljena nekomu iz Hrvatske. Nagrada Paul Tournier prepoznata je globalno kao simbol vrhunskih dostignuća u medicini koja stavlja pacijenta u središte svoje prakse i znanstvenog istraživanja, te je ovim priznanjem prof. Đorđevićeva dugogodišnja predanost i rad u području psihijatrije dobila još jedno međunarodno priznanje.

Prof. Đorđević će imati čast predstaviti svoj rad i viziju medicine usmjerene prema osobi na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati 26. ožujka ove godine u Genevi.

Ovim putem želimo čestitati prof. Đorđeviću na ovom izvanrednom postignuću. Njegov rad inspiracija je svima nama i ponosan primjer izvrsnosti kojem težimo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.