x
x

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije

  07.02.2024.

U cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske, HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije.

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije

Stoga je donesena odluka o dopunama odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom, te je u prijedlogu Dodatka Liste prvenstva uvršteno 7 kandidata. Ujedno se u najkraćem roku planira raspisivanje i provedba javnih natječaja za financiranje rada pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije u 2024. godini.

Također se nastavlja i financiranje rada pripravnika – doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine nakon što HZZO u najkraćem roku provede javne natječaje za financiranje pripravničkog staža zdravstvenih radnika navedenih zdravstvenih usmjerenja.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a će sklopiti ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a, a sve u cilju što bržeg zapošljavanja doktora medicine i drugih odabranih zdravstvenih radnika.

Izvor: HZZO