x
x

Uspješno završen najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika

  05.12.2023.

Tisuću i šest stotina liječnika opće i obiteljske medicine sudjelovalo je u edukacijskim aktivnostima u sklopu projekta Hrvatske liječničke komore „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ vrijednog 3.979.189,06 eura. Radi se o jednom od najvećih projekata za edukaciju liječnika za koji je 85% troškova sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz hrvatskog proračuna.

Uspješno završen najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika

Za projekt je izrađena digitalna edukacijska platforma sa stotinjak predavanja iz različitih područja medicine koja su pogledana više od trideset tisuća puta, a tiskana su i četiri priručnika za liječnike. Organizirano je 39 trodnevnih praktičnih radionica na kojima su liječnici na naprednim modelima i simulatorima vježbali kliničke vještine i usavršavali se u snalaženju u hitnim medicinskim stanjima. Edukacija je bila namijenjena liječnicima opće i obiteljske medicine, a cilj je bio unaprijediti razinu znanja, vještina i kompetencija liječnika kako bi bili uspješniji i učinkovitiji u svojem radu s pacijentima.

Na danas održanoj završnoj konferenciji projekta, voditelj projekta doc.dr.sc. Ivan Lerotić, član Izvršnog odbora HLK-a je istaknuo: “Uspješno smo proveli najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika koji je jedinstven po svojoj sveobuhvatnosti, ali i trajnosti. Naime, sva predavanja će liječnicima biti trajno dostupna kao i modeli i simulatori za usavršavanje kliničkih vještina. Posebno nam je značajno što su u anonimnoj anketi polaznici ovaj edukacijski projekt ocijenili odličnim ocjenama, prosječna ocjena je bila 4,7. To nam je veliki poticaj za daljnji rad.“

Projekt „Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.