x
x

Štampar u tvom kvartu: 20. 4. 2024.

  20.04.2024.

Pozivamo vas na 11. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, u Gradskoj četvrti Brezovica, u subotu, 20. travnja 2024. godine od 9.00 do 12.00 sati, na igralištu Osnovne škole Stjepana Bencekovića, u Horvatima.

Štampar u tvom kvartu: 20. 4. 2024.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na 11. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, u Gradskoj četvrti Brezovica, koji će se održati u subotu, 20. travnja 2024. godine od 9.00 do 12.00 sati, na igralištu Osnovne škole Stjepana Bencekovića, u Horvatima.

Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ obuhvaća niz lokalnih manifestacija u zagrebačkim kvartovima, u organizaciji službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja. Gradska četvrt Brezovica jedna je od 17 gradskih četvrti i nalazi se jugozapadno od centra grada. Brezovica je pretežno ruralno područje s manjim naseljima i šumama. Osim toga, poznata je po svojim prirodnim ljepotama i mogućnostima za rekreaciju, kao što su šetnje, planinarenje i biciklizam. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, manifestaciju ćemo održati u zatvorenom prostoru škole, odnosno velikoj dvorani.

Ususret obilježavanju početka Europskog tjedna cijepljenja (od 24. do 29. travnja 2024.) Služba za epidemiologiju će savjetovati sve zainteresirane građane o cjepivima i cijepljenju, ističući važnu poruku da cjepiva štite sve: djecu, adolescente, odrasle i starije osobe. Kako bismo zaštitili sebe, svoju obitelj i zajednicu, važno je primiti sva cjepiva na vrijeme!

Cilj ovakvih manifestacija je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života cijele lokalne zajednice. Građani svih dobnih skupina moći će se, na šest štandova, educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja. Bit će organizirano mjerenje vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka te CO u izdisaju, što je posebno važno osobama koje puše ili su u okruženju pušača. Nadalje, stručnjaci će zainteresirane savjetovati o zdravstvenoj ispravnosti kozmetike, razumijevanju deklaracija na igračkama i hrani te o kvaliteti zraka i vode u njihovom kvartu. Dio aktivnosti na Sajmu bit će namijenjen roditeljima i njihovim najmlađima, koji će moći naučiti kako pravilno prati zube i sudjelovati na radionici o zdravoj prehrani, ali i mentalnom zdravlju te prevenciji ovisnosti.

Izvor: www.stampar.hr