x
x

Simpozij “Epigenetics & Male Reproductive Health”, 29.3. od 9:30 sati u HLZ-u

  27.03.2023.

Pozivamo vas na Simpozij “Epigenetics & Male Reproductive Health” koji će se održati 29. ožujka 2023. godine od 09:30 do 16:30 sati u Hrvatskom liječničkom zboru, Šubićeva ul. 9, 10000, Zagreb.

Simpozij “Epigenetics & Male Reproductive Health”, 29.3. od 9:30 sati u HLZ-u

Na simpoziju će biti predstavljeni izazovi vezani za reproduktivno zdravlje u muškaraca s naglaskom na tumore testisa i rak prostate, te najnovija dostignuća u području epigenetičkih biomarkera posebice u tekućinskim biopsijama koja se postavljaju kao moguća rješenja s potencijalom translacije u kliničku praksu. Eminentni predavači na simpoziju suradnici su na vezanim znanstvenim projektima epiSem (IP-HRZZ), epiPro (UIP-HRZZ) i epiNonSem (Centar Izvrsnosti za reproduktivnu i regenerativnu medicinu – CERRM). Također, bit će predstavljene snažne znanstvene grupe te suradnje u okviru djelovanja grupe epiMark.

Simpozij organizira Znanstvena grupa za istraživanje epigenetičkih biomarkera (epiMark) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru završnice uspostavnog istraživačkog projekta “Epigenetički biomarkeri raka prostate” (epiPro) financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost i sufinanciranog od strane Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na simpoziju kratkom registracijom. Sudjelovanje na simpoziju je potpuno besplatno.

Certifikati o sudjelovanju bit će bodovani od Hrvatske liječničke komore.

Program Simpozija možete pronaći ovdje.

Knjigu sažetaka možete pronaći ovdje.

Obrazac za online registraciju možete pronaći ovdje. Registracije se primaju do 28.03.2023.

Simpozij je organiziran u suradnji sa:

  • Hrvatskim društvom za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB)
  • Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (FBF-UniZg)
  • Hrvatskim urološkim društvom (HUD)
  • Hrvatskim društvom za patologiju i sudsku medicinu (HDPSM)

Programski i Organizacijski odbor: izv prof. dr. sc. Nino Sinčić, izv. prof. dr. sc. Igor Stuparević, doc. dr. sc. Monika Ulamec, dr. sc. Dora Raos, dr. sc. Irena Abramović

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu