x
x

KBC Sestre milosrdnice – prva bolnica uključena u program "Atlantis fellowship"

  15.10.2022.

Američka kompanija Atlantis posvećena je inovativnoj edukaciji u zdravstvu koja u suradnji s Ministarstvom zdravstva SAD-a i mrežom Sveučilišnih i privatnih Bolnica provodi program ‘Atlantis fellowship’ u više od 16 zemalja svijeta (‘prekogranično obrazovanje u zdravstvu’).

KBC Sestre milosrdnice – prva bolnica uključena u program "Atlantis fellowship"

U okviru navedenog programa Atlantis organizira boravak budućih studenata medicine u Bolnicama diljem svijeta kao i studenata medicine u okviru obaveznog fakultetskog kurikuluma u USA.

Program uključuje mlade ljude prosječne dobi 19-25 godina. Prema zakonima obrazovanja u SAD-u, postoji obavezni dio pripremnog programa koje budući studenti Medicinskog fakulteta moraju odraditi prije polaska na fakultet. Ovaj program služi za bolje upoznavanje sa strukom kroz promatranje rada liječnika u svakodnevnoj praksi kako bi studenti imali priliku preispitati i osnažiti motivaciju i odluku o studiranju medicine.

Suradnja KBC-a Sestre milosrdnice s Atlantisom započela je u lipnju 2018. g. te je nakon dvogodišnje pauze uvjetovane pandemijom SARS-CoV-2, ponovo u lipnju ove godine, pokrenut program ‘Atlantis fellowship’.

KBC Sestre milosrdnice prva je Bolnica u Republici Hrvatskoj uključena u program ‘Atlantis fellowship’ te na taj način pomaže stvaranju budućih generacija globalnih zdravstvenih lidera. U međuvremenu je u program uključena i OB Šibenik.

Uključenje KBC-a Sestre milosrdnice u međunarodnu mrežu edukacije u zdravstvu doprinosi jačanju veza zdravstvenih djelatnika na međunarodnoj razini i predstavlja začetak međusobno plodonosne profesionalne suradnje između naših institucija.

Do sada je u okviru ovog programa u KBC-u Sestre milosrdnice boravilo ukupno 163 budućih studenata medicine iz SAD-a.  S obzirom na njihova iznimno pozitivna iskustva nakon provedenog programa u KBC-u Sestre milosrdnice kao i mentora liječnika, postoji veliki interes i entuzijazam za nastavak suradnje.