x
x

Predavanje: Palijativna skrb na razini primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu

  12.10.2022.

Pozivamo Vas na predavanje "Palijativna skrb na razini primarne zdravstvene zaštite u gradu Zagrebu" koje će održati dr. Krešimir Lončar, specijalist radioterapije i onkologije, i dr. Katija Ćulav, specijalist reanimatologije i intenzivne medicine u srijedu 12. listopada 2022. godine u prostorijama HKLD-a i virtualno.

Predavanje: Palijativna skrb na razini primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu

Predavanje će biti u Dvorani "Margarita Peraica", Dom HKLD-a, Praška 6/II, u srijedu 12. listopada 2022. u 19h i biti će bodovano prema pravilniku HLK-a.

Također će biti osiguran prijenos preko Zoom-a: 

https://us04web.zoom.us/j/79744754030?pwd=RlW1yFF5A749OzraecS3IVVV3p5RUz.1

Meeting ID: 797 4475 4030
Passcode: 6zHfQr

Upravni odbor Podružnice "Branimir Richter" u Zagrebu

Mobilni palijativni tim pruža specijalističku palijativnu skrb bolesnicima u njihovom domu, ima i savjetodavnu ulogu te usko surađuje s liječnikom obiteljske medicine s kojim, uz osluškivanje potreba pacijenta i njegove obitelji, slaže plan skrbi uključujući sve raspoložive komponente. U suradnji s drugim službama mobilni palijativni tim djeluje multidisciplinarno i interdisciplinarno, nadopunjuje se u radu s koordinatorom za palijativnu skrb čija je uloga povezivanje svih dionika važnih za razvoj palijativne skrbi u županiji i stvaranje mreže i sustava cjelovite skrbi za palijativnog bolesnika i njegovu obitelj.

Pomoć treba biti pravovremena da bi bila uspješna i usmjerena na stvarne potrebe pacijenta i obitelji u određenom slučaju i trenutku. Ključan moment je ostvarivanje kontinuirane skrbi razvijanjem izvanbolničke palijativne skrbi omogućavanjem veće palete usluga u domu pacijenta koji je u većini slučajeva njegov prvi izbor. Potrebno je dodatno poboljšati komunikaciju između svih dionika koji sudjeluju u pružanju palijativne skrbi.

Izvor: HKLD.hr

HZHM.hr