x
x

8. Hrvatski neurološki kongres

  26.04.2022.

Od 26. do 30. travnja u Rijeci će se održati 8. Hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem, skup koji tradicionalno okuplja brojne stručnjake iz područja neurologije i neuroznanosti.

8. Hrvatski neurološki kongres

Održavanje ovog nacionalnog znanstvenog foruma omogućit će razmjenu iskustava i znanja iz kliničke prakse i svakodnevnog rada. Skup se svake četiri godine priređuje u organizaciji Hrvatskog neurološkog društva, a ove je godine ukazana prilika i čast Klinici za neurologiju KBC-a Rijeka kao suorganizatoru kongresa. Posebnu podršku i sudjelovanje u suorganizaciji pružili su ove godine Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

U novije vrijeme svjedočimo brzom napretku struke, mnogih neuroradioloških dijagnostičkih i neurointervencijskih metoda te novim terapijskim pristupima u različitim područjima neuroloških bolesti.

U skladu s time pripremljen je kvalitetan stručno-znanstveni program u kojem će, uz zanimljiva predavanja, biti organizirane brojne diskusije i radionice o aktualnim temama iz područja cerebrovaskularnih bolesti i intenzivne neurologije, epilepsija, neuroimunoloških poremećaja, boli i glavobolja, ekstrapiramidnih i neuromuskularnih bolesti te kognitivne neurologije.

Nastavljanjem tradicije održavanja visoke stručne i znanstvene razine kongresa, osim brojnih domaćih predavača, pozvani su i međunarodni stručnjaci iz navedenih područja. Oni će kroz aktivno sudjelovanje u radu kongresa podijeliti vlastita iskustva i stručne spoznaje. 

Svečano otvaranje kongresa upriličit će se u utorak, 26. travnja u Guvernerovoj palači (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka) s početkom u 20 sati. Na ceremoniji će pozdravne govore pored organizatora skupa uputiti cijenjeni uzvanici – ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Goran Hauser, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija te gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, izaslanik župana Primorsko-goranske županije Viktor Peršić i državni tajnik Ministarstva zdravstva Silvio Bašić. Radni dio kongresa održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Izvor: KBC Rijeka