x
x

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. 11. do 15. 12. 2021.

  26.11.2021.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. 11. do 15. 12. 2021.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako i u Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Aktivnosti koja će se provesti 2021. godine tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti imaju zadaću dodatno upozoriti i potaknuti sve subjekte na suradnju u rješavanju problema ovisnosti o drogama.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

https://www.hzjz.hr/