x
x

Seizmička oprema za rano otkrivanje potresa u KBC Sestre milosrdnice

  02.11.2021.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i Ministarstvo kulture i medija neposredno su nakon razornih potresa koji su pogodili Republiku Hrvatsku u ožujku i prosincu 2020. godine uspostavili protokole za hitnu zaštitu koji su bili popraćeni podrškom međunarodnih partnera. Seizmička oprema za rano otkrivanje potresa donirana je i u KBC Sestre milosrdnice

Seizmička oprema za rano otkrivanje potresa u KBC Sestre milosrdnice

Temeljem dugogodišnje dobre suradnje s Hrvatskom, UNESCO je ponudio potporu za obnovu oštećene kulturne baštine, pružio financijsku potporu putem UNESCO-ovog Hitnog fonda te organizirao donaciju javno-privatnog partnera, japanske tvrtke Challenge Co., Ltd. koja se bavi izradom posebnih uređaja EQguard za rano javljanje i upozoravanje na potres.

Tvrtka će Hrvatskoj donirati uređaje, a direktor tvrtke Challenge Co. Kazuo Sasaki obučit će hrvatske stručnjake instalaciji i održavanju. U dogovoru sa stručnjacima, Ministarstvo kulture i medija odabralo je nekoliko zaštićenih spomenika kulture i zgrada bolnica za ovu donaciju na kojima će se postaviti uređaj u koordinaciji s kolegama iz resornih tijela od Seizmološke službe, preko Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova do Ministarstva znanosti i obrazovanja i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Zgrada Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice izabrana je za ovu donaciju. Instalacija uređaja EQguard za rano javljanje i upozoravanje na potres instalirana je u Upravnoj zgradi bolnice 26. listopada 2021.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluZipantola PROTECTAndol PRO
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: