x
x

Razvoja zdravstvenog turizma: Zavod za balneologiju

  05.10.2018.

U petak 28. 09. 2018., u Ministarstvu zdravstva održani su sastanci zainteresiranih dionika zdravstvenog turizma, osobito lječilišnog koji se tradicionalno zahvaljujući prirodnim ljekovitim činiteljima provode u lječilištima i specijalnim bolnicama.

Razvoja zdravstvenog turizma: Zavod za balneologiju

Prvi sastanak pomoćnik ministra dr. sc. Mate Car, održao je sa županima, zamjenicima župana te njihovim predstavnicima. Cilj sastanka bio je upoznati ih s trenutačnim planovima i mogućnostima razvoja zdravstvenog turizma na strateškoj razini: trenutnim planom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske 2020. - 2030., mogućnosti koje su na raspolaganju glede financiranja iz nacionalnih i EU fondova te o sadržaju Nacrta zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se stvaraju nesmetane mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma, ali ne na štetu javnog zdravstva.

Nakon sastanka sa županima,  održan je sastanak s ravnateljima specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju i lječilišta i svim zainteresiranim dionicima razvoja zdravstvenog turizma, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, predstavnicima Hrvatske gospodarske komore- Zajednice zdravstvenog turizma, Hrvatske udruge poslodavaca, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba te privatnim poduzetnicima koji  participiraju u bilo kojem od oblika zdravstvenog turizma.

Na sastanku su se predstavili svi djelatnici Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu sa ciljem upoznavanja djelatnika i poboljšanja komunikacije među djelatnicima zavoda i ostalima dionicima u zdravstvenom turizmu.

Nastavno na temu razvoja zdravstvenog turizma, u ovom slučaju naglasak je bio na lječilišnom turizmu, održan je i seminar na temu balneologije s dva predavanja:
1. Povijest balneologije u Republici Hrvatskoj – predavač je bio Radovan Čepelak, dipl. ing.
2. Balneološka služba danas i sutra – predavač je bio Damir Andabaka, dipl. ing.
U nastavku seminara svi su sudionici raspravljali o mogućnosti da se unutar neke od postojećih institucija formira Zavod za balneologiju (radni naslov) koji bi kao centar izvrsnosti za područje liječenja prirodnim ljekovitim čimbenicima koordinirao stručno-znanstvena istraživanja iz toga područja i s time dao temelj diferencijacije i promocije lječilišnih odredišta u Hrvatskoj kao znanstveno dokazanih destinacija zdravstvenog turizma. 

Izvor: Ministarstvo zdravstva

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalAndol PROPlivit C 1000 Plus
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Maxirino
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: