x
x

Hrvatski liječnički zbor i ove godine u akciji „Medicinari velikog srca“

  09.12.2017.

U humanitarnoj akciji naziva „Medicinari velikog srca“ na fakultetu i u bolnicama diljem Zagreba prikupljaju se igračke, školski pribor, bojanke i slični darovi za djecu koja će Božić provesti u bolničkim krevetićima. Hrvatski liječnički zbor se i ove godine uključio u hvalevrijednu akciju studenata zagrebačkog medicinskog fakulteta i odmah prionuo kupnji darova za mališane diljem zagrebačkih bolnica.

Hrvatski liječnički zbor i ove godine u akciji „Medicinari velikog srca“

“Vrlo rado smo se priključili i iskreno podržavamo ovu plemenitu akciju kojom se olakšava boravak djece u bolnicama u ovo blagdansko vrijeme, ali i vraća osmjeh na mala dječja lica što unosi posebnu energiju i radost u naš svakodnevni rad” izjavio je prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik HLZ-a.

Prošlogodišnjom akcijom s 1000 darova razveselili su mališane u svim zagrebačkim bolnicama, Osijek, Split i Rijeka, te pedijatrijskim odjelima Općih bolnica RH. Cilj ovogodišnje akcije je prikupiti darove kojima bi u ovo predbožićno vrijeme razveselili SVU djecu u SVIM bolnicama u Republici Hrvatskoj i već mjesec dana pored brojnih nastavnih obaveza, ulažu velike napore kako bi u tome uspjeli.

Akcija je pokrenuta zajedničkim snagama studenata zagrebačkog Medicinskog fakulteta, a proširila se i među liječnicima, drugim zdravstvenim radnicima i zdravstvenim institucijama.

Izvor: Hrvatski liječnički zbor