x
x

Humanitarna utrka Terry Fox Run 24. 9. na Jarunu

  14.09.2017.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u preko 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Humanitarna utrka Terry Fox Run 24. 9. na Jarunu

• Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

• Trci će prethoditi humanitarna prodaja majica s vizualima akcije, u subotu 16. rujna od 11:00 do 13:00 sati, na uglu Bogovićeve i Gajeve ulice, Zagreb, a organizatorima će se pridružiti i osobe iz javnog života.

Humanitarna akcija Terry Fox Run održat će se ove godine 18. put u Hrvatskoj, a organiziraju je veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, Esplanade Zagreb Hotel, agencija Media Val, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva zdravstva.