x
x

Suradnju na području zdravstva Njemačke i Hrvatske

  05.07.2017.

Ministar zdravlja Savezne Republike Njemačke g. Hermann Gröhe, u pratnji izaslanstva Ministarstva zdravlja SRNJ posjetio je 3. i 4. srpnja 2017.g. Republiku Hrvatsku, gdje se susreo s domaćinom ministrom zdravstva prof. dr. sc. Milanom Kujundžićem i predstavnicima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Suradnju na području zdravstva Njemačke i Hrvatske

Savezni ministar zdravlja Njemačke g. Hermann Gröhe i ministar zdravstva Hrvatske g. Milan Kujundžić 4. srpnja 2017.g. potpisali su Zajedničku izjavu o namjeri između Saveznog ministarstva zdravlja Republike Njemačke i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Ovom zajedničkom izjavom dva resorna ministarstva žele osnažiti suradnju u području zdravstva,  s ciljem unapređenja zdravlja stanovništva u svakoj od zemalja.

Dogovoreno je kako će, s namjerom daljnjeg promicanja korisne i pojačane suradnje, sudionici razmjenjivati iskustva i surađivati u sljedećim područjima: zdravstveno osiguranje; zdravstvena ekonomija; zdravstveni turizam; upravljanje u zdravstvu; poslijediplomsko obrazovanje; upravljanje kvalitetom; procjena zdravstvenih tehnologija (HTA), te sigurnost pacijenata. Provedba navedene suradnje odvijat će se putem razmjene stručnjaka i zdravstvenih djelatnika, stručnih znanja, informacija i iskustava vezanih uz organizaciju, strukturu i reforme u području zdravstva, putem  izravnih kontakata između povezanih zaklada, ustanova i organizacija; kao i sudjelovanjem obiju strana na  seminarima i konferencijama iz različitih zdravstvenih disciplina za znanstvenike i zdravstvene stručnjake obiju zemalja.