x
x

Hospital Days 2019 u sklopu WinDays19 Business konferencije

  26.03.2019.

WinDays konferencija, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, održat će se od 2. do 5. travnja 2019. na novoj lokaciji, u Amadria Parku u Šibeniku. Konferenciju će otvoriti WinDays19 Business konferencija 2. i 3. travnja, koja će se kroz nekoliko programskih smjerova baviti ključnim industrijskim granama među kojima je i zdravstvo o kojem će se razgovarati u sklopu smjera Hospital Days u organizaciji IN2 Grupe i Microsofta.

Hospital Days 2019 u sklopu WinDays19 Business konferencije

WinDays19 Business u utorak, 2. travnja, donijet će program u nekoliko programskih smjerova fokusiranih na proizvodnju, maloprodaju, financijske institucije, javni sektor i obrazovanje te zdravstvo (Hospital Days). Vodeću regionalnu zdravstveno – tehnološku konferenciju programski su uredili IN2 Grupa i Microsoft, a sudionicima će donijeti najbolji uvid u trenutne izazove hrvatskog zdravstvenog sustava te pregled najnovijih zakonskih rješenja koja će reformirati hrvatsko zdravstvo. Sedmi Hospital Daysi će se fokusirati na tehnologije budućnosti koje redefiniraju zdravstveni sustav i transformiraju ga u pametan sustav koji na optimalan način brine o svim dionicima. Moći će se poslušati izlaganja brojnih domaćih i stranih stručnjaka, a razgovarat će se o bolničkim procesima, mobilnim tehnologijama koje mjenjaju sustav zdravstvene zaštite, primjeni cloud tehnologije u zdravstvu i brojnim drugim aktualnim temama. Jedna od ključnih tema bit će i novi Zakon o podacima i informacijama u zdravstvu, a moći će se čuti i nekoliko uspješnih domaćih i stranih primjera primjene novih tehnologija u zdravstvu.

Siniša Košćina (IN2) govorit će o preoblikovanju bolničkih procesa uz pomoć korištenja pametnih podataka na pametan način. Veljko Vuković (IN2) bavit će se promjenama koje mobilne tehnologije donose u zdravstveni sustav. Mobilne aplikacije mogu pomoći pri prikupljanju točnije kliničke povijesti, bilježenju objektivnih parametara pacijenata, pružiti podršku procesu odlučivanja te pratiti reakcije na terapiju, a pogodnosti uključuju i jednostavniji protok informacija i smanjenje troškova zahvaljujući optimizaciji procesa. Ino Protrka predstavit će uspješan primjer Teams pilot projekta koji se primjenjuje u zagrebačkom Domu zdravlja Centar. Lorenzo Pengo (Microsoft) govorit će o zdravstvenom sustavu koji se razvija uz pomoć inovacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji i drugim tehnologijama, dok će Ratko Mutavdžić (Microsoft) predstaviti Microsoft Healthcare Bot Service. Program prvog dana završit će panelom na kojem će svi relevantni akteri, i oni koji definiraju smjer razvoja hrvatskog zdravstva, i oni koji pružaju tehnološka rješenja za taj razvoj, donijeti zajednički zaključak koja je iduća razvojna faza zdravstvenog sustava na putu prema pametnom zdravstvu koje će optimalno balansirati potrebe svih dionika sustava. Detaljan program prvog dana može se pronaći ovdje

Prijave za konferenciju su otvorene online pa se svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na konferenciji putem službene web stranice konferencije.

Novosti o WinDays19 konferenciji možete redovito pratiti putem www.windays.hr i na društvenim mrežama, Facebooku, Twitteru, LinkedInu i YouTubeu.

Izvor: WinDays19