x
x

Škola nepušenja - profesionalna pomoć pušačima koji žele prestati pušiti

  07.09.2014.

Cilj programa je omogućiti profesionalnu pomoć zainteresiranim pušačima koji žele prestati pušiti. Korisnici ovog programa su pušači koji su motivirani za prestanak pušenja, a zainteresirani su za stručnu pomoć u obliku grupne terapije. Program provode djelatnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti. Broj polaznika ograničen je od 8 do 15 polaznika. Škola traje pet dana u trajanju od dva sata, a započinje u listopadu, 2014. godine u Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16.

Škola nepušenja - profesionalna pomoć pušačima koji žele prestati pušiti
Sve informacije o Školi nepušenja zainteresirani mogu dobiti pozivom na broj telefona Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti 01/ 3830 066.

Škola nepušenja zasniva se na primjeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja. Temeljni program škole traje pet dana, a u okviru uvodnog programa nastoji se pomoći polaznicima da prestanu pušiti. Nakon prvog tjedna polaznici se okupljaju jednom tjedno tijekom tri tjedna u tzv. senzibilnu grupu podrške u kojoj razmjenjuju svoja iskustva, raspravljaju o pojedinačnim problemima vezanim uz odvikavanje od pušenja i nastoje međusobno jedno drugome pomoći da ustraju u svojoj odluci.
Senzibilne grupe održavaju se jednom tjedno tijekom četiri tjedna, a u rad se uključuju suradnici škole. Evaluacija uspješnosti programa (telefonski) provodi se nakon tri i nakon šest mjeseci po završetku Škole kada se smatra da su svi polaznici nepušači. Sve informacije o Školi nepušenja zainteresirani mogu dobiti pozivom na broj telefona Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti 01/ 3830 066.

Više informacija: www.stampar.hr