x
x

Svjetski dan Parkinsonove bolesti, 11. travnja

  11.04.2014.

Svrha obilježavanja svjetskog dana Parkinsonove bolesti je podizanje svijesti o bolesti te edukacija zdravstvenih radnika i opće populacije o nastanku, simptomima i mogućnostima liječenja Parkinsonove bolesti.

Svjetski dan Parkinsonove bolesti, 11. travnja

Udruga Parkinson i mi poziva na obilježavanje SVJETSKOG DANA PARKINSONOVE BOLESTI pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i gradonačelnika koje će se održati 11. travnja 2014. god. na Cvjetnom trgu od 10.30 do 13.00 podjelom crvenih tulipana kao simbola borbe protiv Parkinsonove bolesti, te informativnih letaka o bolesti, životu s njom te o Udruzi. Pridružit će nam se mnoge osobe iz javnog života.

Od 13.00-15-00 je tribina o Parkinsonovoj bolesti u prostorima za Javne tribine Grada Zagreba (Kaptol 27) s predavanjima:

1. Kako živjeti sretnije i kvalitetnije s Parkinsonovom bolesti, prim.dr.sc.Vladimira Vuletić, neurolog iz KB"Dubrava"

2. Fizioterapijski postupci koji doprinose poboljšanju kvalitete života osoba s Parkinsonovom bolesti, Marija Miletić,bacc.physioth iz KB"Dubrava"

3. Depresija i Parkinsonova bolest, dr Anton Glasnović,neurolog iz KB"Dubrava"

4. Logopedska dijagnostika i terapija oboljelih od Parkinsonove bolesti, dr. sc. Zdravko Kolundžićem, prof. logoped iz ŽB Požega.