x
x

2. Europska konferencija o predanalitičkoj fazi laboratorijskog rada

  27.02.2013.

Obavještavamo vas da će se u Zagrebu u hotelu Westin, Crystal meeting room, 1.-2. ožujka 2013.g. održati 2. Europska konferencija o predanalitičkoj fazi laboratorijskog rada.

2. Europska konferencija o predanalitičkoj fazi laboratorijskog rada
Stručnjaci će raspravljati o temama kao što su: kako ispravno pripremiti pacijenta za laboratorijske testove, kako smanjiti stres i anksioznost kod pacijenta zbog ponovljenih uzorkovanja krvi, kako napraviti analizu iz što manje količine uzorka, kako izbjeći utjecaj interferirajućih tvari prilikom analize.

Ova konferencija je nastavak iznimno uspješne konferencije održane prije dvije godine u Parmi (Italija), a organizatori su Europsko udruženje za laboratorijsku medicinu (EFLM) i BD Diagnostics.

Razlog održavanja ovakve konferencije je želja za poboljšanjem kvalitete laboratorijskog rada te većim zadovoljstvom korisnika laboratorijskih usluga.

U današnje vrijeme informatizacije i automatizacije laboratorijskog posla, čime je samo izvođenje analize dovedeno gotovo do savršenstva, nastojanja laboratorijskih stručnjaka preusmjerena su prema onim etapama laboratorijskog rada koje su rezultat timskog rada različitih zdravstvenih struka (liječnika, medicinskih i laboratorijskih tehničara, medicinskih biokemičara), ali i kooperativnosti samog pacijenta.

Stoga će tijekom ove konferencije vodeći europski stručnjaci iz područja laboratorijske medicine raspravljati o temama kao što su: kako ispravno pripremiti pacijenta za laboratorijske testove, kako smanjiti stres i anksioznost kod pacijenta zbog ponovljenih uzorkovanja krvi, kako napraviti analizu iz što manje količine uzorka, kako izbjeći utjecaj interferirajućih tvari prilikom analize... Više o temama predavanja i programu ove interdisciplinarne konferencije možete putem mrežne stranice http://www.preanalytical-phase.org/.