x
x

Dodijeljene zahvalnice sudionicima akcije "Ostani uz mene"

  05.12.2011.

U Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i kominikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas su predstavljeni rezultati akcije "Ostani uz mene" kojom su prikupljena sredstva za opremanje Centra, a mnogim pojedincima, pravnim osobama i udrugama građana koji su pridonijeli njegovu opremanju dodijeljene su zahvalnice.

Dodijeljene zahvalnice sudionicima akcije "Ostani uz mene"

Zahvalnice je dodijelio dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu Davor Miličić, a među mnogim sudionicima akcije koji su primili zahvalnice su i Vlada RH, Sabor i predsjednik Republike Ivo Josipović kao glavni pokrovitelji akcije.

Po riječima dekana Miličića, voditeljica Odjela za palijativnu medicinu Marijana Braš i predstojnik CEPAMET-a Veljko Đorđević "stekli su mnoge međunarodne kontakte koji su pozicionirali takvu akciju i Centar u međunarodni kontekst".

Marijana Braš izrazila je zadovoljstvo akcijom te dodala da je i u Europskom parlamentu u Bruxellesu istaknuta kao primjer najbolje prakse.

Humanitarnu akciju "Ostani uz mene" u travnju 2010. pokrenulo je Hrvatsko društvo za palijativnu medicinu Hrvatskoga liječničkog zbora uz potporu farmaceutske kompanije i zagrebačkoga Medicinskog fakulteta radi osnutka i opremanja prve ustanove za palijativnu skrb u Hrvatskoj. Tu akciju poduprlo je oko 400 nevladinih udruga.

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine osnovan je 21. listopada 2010. u sklopu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a dosad su centri za palijativnu skrb otvoreni u Koprivnici, Puli, Rijeci, Novome Marofu i Gospiću.

Hina