x
x

Tjedan psihologije u Hrvatskoj od 14. do 20. veljače

  15.02.2011.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj organizira Hrvatsko psihološko društvo s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, a kroz vrlo široki spektar djelatnosti koje će se tijekom tog tjedna događati diljem Hrvatske. Z

 Tjedan psihologije u Hrvatskoj od 14. do 20. veljače

Zašto baš tjedan od 14 - 20. veljače? Zbog toga jer u tom tjednu pada 20. veljače, dan kada je 1953.godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.
Jedan od važnih ciljeva ovog događanja jest razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, veoma često stereotipno gledanje na psihologiju i posao psihologa. Nasuprot ovakvom mišljenje, cilj nam je pokazati svu širinu posla psihologa kroz različite vidove primjene struke u zajednici te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama. Naravno, činjenica je da se dio psihologa bavi kliničkom praksom i radi s ljudima s psihičkim poteškoćama. Ali, isto tako, moramo se složiti da je vrijeme za pokušaj promjene javne percepcije naše struke kao isključivo kliničke te isto tako za pokušaj jasnijeg pozicioniranja naše struke u odnosu na druge profesije koje se bave mentalnim zdravljem.
Hrvatsko psihološko društvo sa svojim stručnim sekcijama te u uskoj suradnji s županijskim društvima psihologa poziva sve kolegice i kolege da se uključe u obilježavanje Tjedna psihologije u Hrvatskoj.

Izvor: http://www.psihologija.hr/index.asp