x
x

Adventski kalendar KBC-a Zagreb

  14.12.2022.

U želji da svi pacijenti i zaposlenici osjete sreću i mir u ovo blagdansko vrijeme, Uprava bolnice, prvenstveno pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, magistra Ana Ljubas, potrudila se dovesti brojne glazbenike i glumce koji su svojom pjesmom i predstavama pokušali uljepšati bolničko vrijeme svim pacijentima koji leže na bolničkim odjelima kao i onima koji dolaze samo na dijagnostičke preglede i pretrage. Djeca su kao i uvijek bila u središtu pažnje.

Adventski kalendar KBC-a Zagreb

KBC Zagreb je zahvalan svim umjetnicima dobre volje što poklanjaju svoje vrijeme, talent i ljubav onima kojima je to sada najpotrebnije. Zahvalan je i svetom Nikoli koji se pojavio u društvu volontera iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Punih ruku, naravno. A da bi djeca u Klinici za pedijatriju svoj poklon dobila na vrijeme pobrinuli su se dr. Matej Jelić i dr. Mislav Martinić omogućivši svetom Nikoli da u isto vrijeme bude na dva mjesta.

Ovako je tekla ovogodišnja adventska priča u KBC-u Zagreb:

Sve je počelo u predvorju glavne bolničke zgrade na Rebru 27.11.2022. godine s nastupom Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koje su prolaznike razveselile adventskim pjesmama uz klavirsku pratnju časne sestre Danice Grgić. Dva dana kasnije, 29.11.2022. svoj mini božićni koncert imali su mladi pijanisti Ozren Gasler na klaviru i Renata Novoselec na violini, a adventski prosinac nastavio se s još dva solistička klavirska koncerta (5. i 7. 12.2022.) koja su izveli dr. Iva Ljubas zaposlenica Doma zdravlje Centar i doc. dr. sc. Mislav Puljević zaposlenik KBC-a Zagreb.

Da predvorje glavne zgrade na Rebru još nije bilo spremno za bolničku tišinu na znanje su dali članovi glazbene škole Vatroslav Lisinski svojim koncertom 8.12.2022. i dječji zbor Ivanovi anđeli uz klavirsku pratnju svoje profesorice Eva Kirchmayer – Bilić 10.12.2022. Dan kasnije Marijine sestre od čudotvorne medaljice uz klavirsku pratnju č.s. Danice Grgić i č.s. Magdalene Barešić ponovno su zapjevale božićne pjesme, a 12.12.2022. isto je napravila i pijanistica Ružica Gačić.

Svoje glumačko umijeće i veliko srce našim najmlađim pacijentima poklonili su 5.12.2022. članovi grupe za potporu obiteljima dijalizirane i transplantirane djece Hrabrice, izvedbom predstave Tri kralja, kao i glumci Teatra HIT svojom predstavom Božićna potraga 9.12.2022. u Klinici za bolesti uha nosa i grla i kirurgiju glave i vrata.

Klavirski koncert Mare Kolak održan je 13.12.2022., 13 sati u predvorju glavne zgrade na Rebru.

Raspjevani prosinac na Rebru tu nije stao. Novi Adventski kalendar najavljuje:

Koncert:

  • Brigita Vilić na klaviru i solisti na tamburama - Muzička akademija Zagreb, 14.12.2022., 13 sati (predvorje glavne zgrade na Rebru)
  • Klavirski koncert dr. Ane Ljubas, 15.12.2022., 11. sati (predvorje glavne zgrade na Rebru)
  • Koncert Zbora glazbene škole Pavla Markovca uz klavirsku pratnju Ivane Goreta 16.12.2022., 14 sati (predvorje glavne zgrade na Rebru)
  • Koncert božićnih pjesama, Marijine sestre od čudotvorne medaljice uz klavirsku pratnju č.s. Danice Grgić i č.s. Magdalene Barešić, 17.12.2022., 11. sati (predvorje glavne zgrade na Rebru)
  • Koncert solista HNK, 18.12.2022. 11 sati (predvorje glavne zgrade na Rebru)

Izvor: KBC Zagreb