x
x

„Alzheimerova bolest; update 2022“

  13.09.2022.

Demencije, poglavito Alzheimerova bolest danas predstavljaju globalni izazov za zdravstveni sustav i od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašene su javnozdravstvenim prioritetom. Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti.

„Alzheimerova bolest; update 2022“

Klinika za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilištu Zagrebu i KBC-a Zagreb, Referentni centar Ministarstva zdravstva za kognitivnu neurologiju i neurofiziologiju, Referentni centar Ministarstva zdravstva za poremećaje pokreta i heredodegenerativne bolesti, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest, Hrvatsko neurološko društvo, Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, Centar za palijativnu medicinu, komunikacijske vještine i etiku i Udruga za istraživanje poremećaja spoznajnih funkcija i pokreta odganiziraju simpozij „Alzheimerova bolest; update 2022“,  koji će se održati 16.09.2022. god. u Galeriji Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Predavanja su multidisciplinarna i obuhvatiti će različita područja uključivši prepoznavanje, dijagnostiku, liječenje i zbrinjavanje ovih bolesnika. Polaznici će steći znanje o komunikacijskim vještinama koje su neophodne za uspješno liječenje bolesnika te uspješnu suradnju s njihovim obiteljima. Kotizacija uključuje sudjelovanje i prateći priručnik u izdanju Medicinske naklade. Sudjelovanje na tečaju boduje se od strane Hrvatske liječničke komore s 11 bodova za slušače te je tečaj također bodovan  europskim sustavom bodova (European Credit Transfer System - ECTS) od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave na adresu: Nataša Klepac, Klinika za neurologiju, Kišpatićeva 12, 10 000 Zagreb
e-mail:
natasaklepac@gmail.com, fax: 01/ 23 79 951

Program na linku