x
x

Modularna zgrada na Klinici za infektivne bolesti za krizne situacije

  22.08.2022.

Vlada Republike Hrvatske je dala suglasnost da se projektna dokumentacija i montaža kontejnera za izgradnju modularne zgrade Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu financiraju iz državnog proračuna.

Modularna zgrada na Klinici za infektivne bolesti za krizne situacije

Klinika će modularnom zgradom osigurati dodatni smještaj pacijenata te bi se u nju premjestio privremeni šatorsko-kontejnerski sklop trijažnog prostora s dnevnom bolnicom i opservacijama.

Vlada RH je Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti dala suglasnost za sklapanje ugovora o nabavi za izradu projektne dokumentacije te izvođenje pripremnih radova, dobave i montaže kontejnerskih modula u ukupnom iznosu od 33.919.528 kuna s PDV-om.

Financijska sredstva za provedbu toga ugovora planirana su u državnom proračunu RH u 2023., na razdjelu Ministarstva zdravstva.

Montaža kontejnerskih modula neophodno je potrebna u cilju efikasnog osiguranja funkcioniranja javne bolničke infrastrukture u aktualnim i budućim sličnim kriznim epidemiološkim i pandemijskim situacijama.

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" će modularnom zgradom osigurati smještaj COVID-19 bolesnika, kao i bolesnika eventualno zaraženih majmunskim boginjama te ostalim zaraznim bolestima.

Vlada RH