x
x

Hrvatskom Crvenom križu priznanje i medalja za uspješan rad

  29.05.2022.

U belgijskom Antwerpenu održan je godišnji sastanak povjerenstava Međunarodne federacije spašavanja života na vodi Europe (ILSE). Na sastanku su podijeljena priznanja za predan rad s ciljem spašavanja života u vodenom okolišu u Europi. Priznanje je dobio i Hrvatski Crveni križ.

Hrvatskom Crvenom križu priznanje i medalja za uspješan rad

Na godišnjem sastanku su sudjelovali predstavnici 30 članica ILSE. Članovi su sudjelovali u radu  povjerenstava za prevencija utapanja; povjerenstvu za sport; povjerenstvu za upravljanje i administraciju; povjerenstvu za spašavanje na vodi i povjerenstvo za krizne operacije na vodi.

Predstavnica Hrvatskog Crvenog križa sudjelovala je u radu povjerenstva za prevenciju utapanja na kojem su glavne teme bile istraživanja i baze podataka o utapanju, problematika  utapanje djece, uključivanja u škole plivanja i  vještine preživljavanja u vodi, zagovaranje o važnostima sigurnosti na vodi, te prevencija utapanja migranata i izbjeglica. Ujedno, utvrđene su smjernice obilježavanja Svjetskog dana prevencije utapanja koji se obilježava 25. srpanja u cijelom svijetu.

Na sastanku su podijeljena priznanja za predan rad s ciljem spašavanja života u vodenom okolišu u Europi.  Priznanje je dobio i Hrvatski Crveni križ, odnosno voditeljica Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Silvana Radovanović. I ta je brončana medalja priznanje Hrvatskom Crvenom križu za uspješan rad na području spašavanja ljudskih života.

Sudionicima sastanka predstavljen je i HCK priručnik „Zaštiti sebe, druge Jadran“ za pružanje prve pomoći na moru koji je dostupan na engleskom i njemačkom jeziku.