x
x

Premijera filma o Liječničkim novinama na HTV-u

  19.05.2022.

Dokumentarni film Hrvatske liječničke komore o Liječničkim novinama emitirat će se premijerno na 3. programu Hrvatske televizije (HTV3) u četvrtak, 19. svibnja u 21 sat. Snimljen povodom tiskanja 200. broja Liječničkih novina, film donosi razgovore s članovima Uredničkog odbora Liječničkih novina i suradnicima te vodstvom HLK-a o povijesti i važnosti ovog glasila za hrvatsko zdravstvo, liječništvo i medicinsku struku.

Premijera filma o Liječničkim novinama na HTV-u

Liječničke novine, službeno glasilo Hrvatske liječničke komore tiskaju se u nakladi od 19 tisuća primjeraka, čime su se afirmirale kao jedan od najtiražnijih hrvatskih mjesečnika te jedan od najvažnijih kanala komunikacije s hrvatskim liječništvom.

Urednička je politika da Liječničke novine moraju biti ogledalo događanja u zdravstvu Hrvatske i svijeta, a po sadržaju raznovrsne - i informativne i zabavne, zbog čega su rado čitane ne samo među liječnicima, već i među brojnim novinarima koji se bave temama iz zdravstva, ali i brojnim tvrtkama čije je poslovanje vezano uz zdravstveni sustav.

Hrvatska radiotelevizija prepoznala je značaj Liječničkih novina i odlučila je emitiranjem ovog dokumentarnog filma upoznati širu javnost s dugom tradicijom izdavanja Liječničkih novina te njihovim (ne)posrednim utjecajem na sve sudionike zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.

Izvor: Hrvatska liječnička komora