x
x

Doc. dr. sc Vesna Ramljak dobila nagradu VAM udruge SVE za NJU

  18.03.2022.

Udruga SVE za NJU dodijelila je jedanaestu Nagradu VAM pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Poštujući epidemiološke mjere svečanost je upriličena u prostorijama Udruge u prisustvu najbližih prijatelja i predstavnika Udruge.

Doc. dr. sc Vesna Ramljak dobila nagradu VAM udruge SVE za NJU

Nagrada je utemeljena u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu Udruge dr. sc. Vesnu Andrijević Matovac koja je osnivanjem Udruge 2008. dala novi zamah u borbi protiv raka dojke pa ova jedinstvena Nagrada s pravom nosi njezino ime.

Proteklih godina deset osoba ponijelo je Nagradu VAM za svoj doprinos u dizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka i pružanja podrške oboljelim ženama. Ovom sjajnom društvu pridružila se ove godine doc. dr. sc Vesna Ramljak, predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke EUROPA DONNA, žena koja dugi niz godina svoje vrijeme i energiju bez kalkuliranja ulaže u dizanje svijesti o važnosti prevencije raka dojke kroz kampanje, projekte i javne istupe u medijima. Bila je angažirana u radnim skupinama za izradu Nacionalnog strateškog okvira protiv raka, a koristi svaku priliku da se u stručnoj i široj javnosti zauzme za njegovu implementaciju zagovarajući bolji položaj žena u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji. Vlastito iskustvo bolesti donijelo je još jednu, dublju dimenziju njezinom javnom djelovanju.

Nagradu VAM dobitnici su uručile dr. Nika Lazić, kćer Vesne Andrijević Matovac i predsjednica SVE za NJU dr. Almenka Balenović. Uz čestitku, dobitnici su iz Udruge poručili da ne posustane u svojoj misiji u nadi da će joj Nagrada Vesna Andrijević Matovac biti dodatan vjetar u leđa za dalji angažman za oboljele žene i zagovaranje prevencije raka dojke.

Odluku o dodjeli Nagrade donio je Upravni odbor SVE za NJU na temelju prijedloga koji su na Javni poziv uputile Đana Atanasovska, Sanja Šutej te Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Izvor: Udruga SVE za NJU