x
x

Usklađena rasprava "Sex, drugs & rock and roll - fenomen Rolling Stonesa"

  25.11.2021.

Movember Brkati studeni već osmu godinu zaredom obilježava se na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar". I ove godine je pripremljena usklađena (panel) rasprava na intrigantnu temu koja će se, u skladu s epidemiološkim uvjetima, održati putem video konferencije. Rasprava će se održati 25. studenog 2021. s početkom u 19:00 sati, a moći će se pratiti putem Zoom platforme.

Usklađena rasprava "Sex, drugs & rock and roll - fenomen Rolling Stonesa"

Brkati studeni na Štamparu pronosi glas međunarodnog pokreta pod nazivom Movember kojim se podiže svijest o zdravlju muškaraca. Već osmu godinu za redom na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar" se tijekom studenog govori o problemima muškog zdravlja. Teme predavanja i druge akcije su do sada uključivale dobro poznate bolesti kao što su rak prostate i testisa, rano otkrivanje bolesti i procjene rizika za zdravlje muškaraca. Prezentirane su i provokativne teme kao što su: Je li biti muškarac rizik za zdravlje?, Biti muškarac ili žena?, Muškarac-žena-alkohol, Kanabis i muške seksualne funkcije, Taj predivni testosteron, Zašto se mušarci boje doktora i sl. I ove godine je pripremljena usklađena (panel) rasprava na intrigantnu temu koja će se, u skladu s epidemiološkim uvjetima, održati putem video konferencije. Naslov usklađene rasprave je:

Zdravlje muškaraca: seks, drugs & rock and roll - fenomen Rolling Stonesa

Rasprava će se održati 25. studenoga 2021. s početkom u 19:00 sati, a moći će se pratiti putem portala /poveznice dostupne na adresi http://www.snz.unizg.hr

U raspravi će sudjelovati:

Prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović, dr.med. spec. epidemiologije

Je li biti slavan protektivni ili rizični čimbenik zdravlja?

Prof.dr.sc. Mihael Skerlev, dr.med. spec. dermatologije i venerologije

Otisak seksualne revolucije 70-tih godina i pojave AIDS-a 80-tih na zdravlje muškaraca

Mirjana Orban. dr.med. spec. psihijatrije, subspec. bolesti ovisnosti

Rekreativna i/ili „profesionalna" konzumacija psihotropnih sredstava u umjetnosti

Hrvoje Handl, dr.med. spec. psihijatrije, subspec. psihoterapije

Mentalno zdravlje glazbenika: kako živjeti zdravo u svijetu glazbene industrije?

Raspravu će voditi i koordinirati izv. prof.dr.sc. Hrvoje Tiljak, dr.med, spec. opće medicine

Prvi i najvidljivlji znak sudjelovanja u Brkatom studenom je pustanje brkova pa su svi medicinari i drugi pripadnici muskog roda pozvani da se priključe obilježavanju mjeseca podizanja svjesnosti o problemima zdravlja muškaraca ne brijući brkove tijekom mjeseca studenog.