x
x

Konferencija „Data4Oncology“-primjena digitalnih tehnologija u onkologiji

  25.10.2021.

Hrvatska liječnička komora partner je projekta „Žene u tehnologiji“, u sklopu kojega će se 11. studenoga 2021. u Wespa Spaces u Zagrebu održati konferencija „Data4Oncology“. Na konferenciji će se govoriti o utjecaju pandemije na onkološke pacijente, važnosti korištenja zdravstvenih podataka u onkologiji te ostalim aspektima primjene digitalnih tehnologija i aktualne situacije vezane za onkologiju. Članovima HLK omogućeno je besplatno online praćenje konferencije, odnosno 50% popusta na kotizaciju za sudjelovanje uživo.

Konferencija „Data4Oncology“-primjena digitalnih tehnologija u onkologiji

Uz navedeno, konferencija će se baviti i temom provedbe Nacionalnog strateškog okvira borbe protiv raka, kojega je krajem 2020. godine usvojio Hrvatski Sabor, a koji detaljno predviđa mjere za sve korake u poboljšanju ishoda liječenja i smanjenju smrtnosti.

Onkologija je zdravstveni prioritet ne samo Hrvatske, već i čitave Europe, a u sklopu Europskog plana za borbu protiv raka jedna od ključnih točaka je i rano otkrivanje raka poboljšavanjem dostupnosti i kvalitete dijagnostike u čemu primjena digitalnih tehnologija može pomoći.

Na konferenciji će biti predstavljena i javnozdravstvena intervencija "Koža pamti sve", koju je pokrenula Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC).

Članovima HLK omogućeno je besplatno praćenje konferencije online putem, a oni koji žele uživo prisustvovati konferenciji ostvaruju 50% popusta na cijenu kotizacije te ona za članove HLK iznosi 175 HRK + PDV.

Izvor: HLK