x
x

Volonteri u parku

  07.09.2021.

Aktivnost Volonteri u parku provodi se u okviru projekta Živjeti zdravo. Kroz element Zdravlje i okoliš u okviru koje se ova aktivnost i provodi nastoji se pružiti najveća moguća razina podrške stanovnicima za provođenje zdravih stilova života kroz organizaciju okoline u kojoj živimo.

Volonteri u parku

Aktivnost Volonteri u parku ima nekoliko ciljeva:

  • usvajanje navike aktivnog provođenja slobodnog vremena vani na otvorenom u djece i obitelji,
  • poticanje prosocijalnog ponašanja kroz promicanje socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju i međugeneracijsku solidarnost,
  • očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici

Pružanjem podrške obiteljima s djecom kroz strukturiranu organizaciju slobodnog vremena i organizirana međugeneracijska druženja na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i dječjim igralištima, želi se senzibilizirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.

Aktivnosti promicanja zdravlja u slobodno vrijeme provode se na zabavan i opušten način kroz tematski prilagođene igre (sportske, učenja, kretanja, natjecateljske), zajedničko vježbanje, piknike, aktivnosti čišćenja parka od otpada, obilježavanje značajnih datuma (zdravlja, okoliša, školskih praznika i sl.), kreativne radionice i sl. Aktivnosti provode volonteri educirani u područjima promicanja zdravlja i očuvanja okoliša, te organizacije lokalne zajednice.

Aktivnosti se provode u svim županijama Republike Hrvatske, učestalo tijekom toplijih mjeseci. Raspored aktivnosti u svojoj županiji možete pogledati na https://zivjetizdravo.eu/events/category/volonteri-u-parku/

Uz organizaciju aktivnosti u parkovima, dio projektnih sredstava također će se uložiti u uređivanje po jednog parka u svakoj županiji.