x
x

14. Tjedan psihologije: Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

  16.02.2021.

Uz slogan "Čuvajmo (mentalno) zdravlje!" će od 15. do 21. veljače biti održan 14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj.

14. Tjedan psihologije: Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

Teme su po mnogočemu uvjetovane aktualnim okolnostima - pandemijom i potresom.

U provedbu Tjedna uključeno je oko 500 psihologa iz više od 80 gradova i mjesta iz cijele Hrvatske.

Psiholozi će diljem Hrvatske održati niz aktivnosti primarno namijenjenih građanima.

Sva događanja u okviru manifestacije su besplatna, a odvijat će se online putem Zoom platforme ili uživo, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Nositelji svih aktivnosti su psihologinje i psiholozi, članovi stručnih sekcija i županijskih društava psihologa učlanjenih u Hrvatsko psihološko društvo, članovi akademske zajednice - studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije ali i srodne struke (socijalni radnici, pedagozi, logopedi, liječnici).

U sadržajnom smislu, osim pandemije, veliki broj događanja uključivat će i ostale teme mentalnog zdravlja kao što su komunikacijske vještine, emocionalna inteligencija, samopouzdanje, stres, konflikt, ciljevi, roditeljstvo, partnerstvo, zapošljavanje, starenje, kreativnost, rukovođenje timovima, frustracija, hiperaktivnost i optimizam.

Događanja su usmjerena prema različitim skupinama i potrebama građana.

Bit će riječi o osobnom rastu i razvoju, razvoju partnerskih vještina, razvoju roditeljskih kompetencija, razvoju karijere, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima, žrtvama obiteljskog nasilja i poboljšanju kvalitete života.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva.

Održava se u tjednu u kojemu je osnovano Hrvatsko psihološko društvo, 1953. godine.

Primarni cilj manifestacije je zaštita mentalnog zdravlja građana Hrvatske te približavanje psihologije kao struke pojedincima i javnosti.

Hrvatsko psihološko društvo