x
x

Tijekom turističke sezone HZZO financira hitnu medicinu na državnim cestama

  07.04.2022.

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu tijekom turističke sezone 2022. godine, HZZO je i ove godine osigurao financijska sredstva za provođenje hitne medicinske pomoći na autocestama i državnim cestama.

Tijekom turističke sezone HZZO financira hitnu medicinu na državnim cestama

Sredstva su osigurana za 17 timova na punktovima na cestama za ukupno 89 dana koliko će se u ljetnoj sezoni 2022. godine provoditi dodatno dežurstvo, osim dodatnog tima u Ćilipima te prijavno dojavne jedinice u Splitu za koje će se dežurstvo provoditi kontinuirano od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

Ovom odlukom osigurava se veća dostupnost zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone u 2022. godini, kako osiguranim osobama HZZO-a tako i svim domaćim i stranim turistima koji se tijekom turističke sezone zateknu u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo turizma i sporta će i ove godine sufinancirati ovu mjeru s 1,5 milijuna kuna.

Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći Ministarstvo turizma i sporta provodi od 2008., od kada je do zaključno s ovom godinom izdvojilo 23,4 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta