x
x

Vizualizacija podataka, optimalna platforma za prezentaciju informacija

  29.07.2019.

Podaci nastali u zdravstvenom sustavu posljedica su marljivog i složenog rada zdravstvenog i administrativnog osoblja. Medicinski podaci iznimna su vrijednost jer se iz njih programskim obradama dobiva medicinska informacija.

Vizualizacija podataka, optimalna platforma za prezentaciju informacija

Osobni podaci po zakonu pripadaju u posebnu kategoriju povjerljivih podataka.

Poslovni podaci u kompleksnom zdravstvenom poseban su predmet obrade i jasne prezentacije, jer u sebi uključuju financijske, organizacije, procesne obrade koje treba jednostavno prezentirati.

Upravljanje lijekovima, ljudskim resursima, tehnologijama, listama čekanja, medicinskim procesima i obradama, organizacijom rada zahtijevaju drugačiji, moderniji, jasniji sustav pravovremenog informiranja uprave da može donositi optimalne poslovne odluke u prihvatljivom vremenu.

Posao informatičara je prikupljati, čuvati, obrađivati i prezentirati podatke u vidu informacija, jer kvalitetna informacija u zdravstvenom prostoru često doslovno znači život. Zato je i proces vizualizacije podataka upotrebom dobrih tehnologija danas postala često korištena dobra praksa.

Donošenje odluka na svim razinama u zdravstvu može se olakšati, ubrzati, temeljiti na pouzdanim i jednostavnim ključnim parametrima kroz dostupna grafička sučelja primjenom novih prezentacijskih platformi.

Claudio Škarecki, Davor Fanton, Dražen Pomper, Sara Pomper