x
x

Svjetski dan roditelja

  29.05.2018.

Svake se godine 1. lipnja obilježava Svjetski dan roditelja. Ovaj datum, koji su Ujedinjeni narodi proglasili 2012. godine, važan je podsjetnik na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveću vrijednost. Obilježavanjem Dana roditelja odajemo priznanje onima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašavamo važnost roditeljske uloge.

Svjetski dan roditelja

Promicanjem vrijednosti roditeljskih uloga u očuvanju zdravog i perspektivnog društva promičemo razvoj zdravih okolina, zajednica i sustava te osiguravamo njihovu održivost. Uz to, doprinosimo ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja djelujući na zaustavljanje siromaštva i gladi, osiguravanje zdravog života i dobrobiti ljudi svih dobi kao i omogućavanje obrazovanja i jednakosti spolova.

Iz tog razloga Vas pozivamo da se na ovogodišnji Svjetski dan roditelja svi u društvu svoje djece i obitelji pridružite aktivnostima koje doprinose zdravlju. Događanjima koja se u tu svrhu odvijaju u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda se pridružite u Rijeci, Vinkovcima, Sisku, Koprivnici, Jastrebarskom i Gospiću.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr