x
x

Hrvatska mreža škola koje promiču zdravlje u srednjoškolskom obrazovanju

  28.06.2017.

Nova platforma hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje u srednjoškolskom obrazovanju (Schools for health in Europe – SHE) uspostavljena je u osam srednjih škola u RH

Hrvatska mreža škola koje promiču zdravlje u srednjoškolskom obrazovanju

Škola mreže koja promiče zdravlje na strukturiran i sustavan način obraća pažnju na zdravlje i dobrobit učenika i školskog osoblja kao dio plana škole. Uloga SHE mreže je djelovati kao europska platforma za promicanje zdravlja u školama: pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u školama, potičući zajedničku suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora, potičući razvijanje i implementaciju nacionalnih politika i promicanja zdravlja u školama.

Svečana dodjela priznanja školama koje su uključene u projektne aktivnosti „Škole koje promiču zdravlje“ (Schools for Health in Europe SHE) održana je 27. lipnja 2017. u prostorijama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 7.

Cijeli projekt kao i svečana dodjela priznanja organizirali su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva.