x
x

Ministar zdravlja Ostojić u Varaždinskoj županiji

  16.03.2012.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić sastao se danas u Varaždinu sa županijskim čelnicima, saborskim zastupnicima i ravnateljima zdravstvenih ustanova iz Varaždinske županije s kojima je razgovarao o projektima u zdravstvu.

Ministar zdravlja Ostojić u Varaždinskoj županiji
Ministar je najavio proširivanje djelatnosti u Specijalnoj bolnici u Novome Marofu i izgradnju novog paviljona za palijativnu skrb koju će potpuno financirati Ministarstvo zdravlja.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost izjavio je novinarima da su "detektirana 'uska grla zdravstvenog sustava u županiji" te je načinjen plan. "Plan je da ove godine krenemo u dogradnju kirurgije varaždinske bolnice po principu javno-privatnog partnerstva te da krenemo u program energetske učinkovitosti u nekim paviljonima varaždinske bolnice ili u nekim specijalnim bolnicama na području županije", rekao je ministar.

Najavio je proširivanje djelatnosti u Specijalnoj bolnici u Novome Marofu i izgradnju novog paviljona za palijativnu skrb koju će potpuno financirati Ministarstvo zdravlja.

"Bolnica će, uz sadašnjih 37, dobiti novih 28 kreveta za palijativnu skrb, a sve bi trebalo biti gotovo za tri mjeseca", rekao je ministar.

Najavio je da će se za dva do tri tjedna u Zagrebu održati novi sastanak na kojem će se "precizirati uvjeti financiranja i izgradnje kirurgije i hitnog prijama" u varaždinskoj Općoj bolnici. Ponovio je da sjever Hrvatske treba uređaj za magnetsku rezonanciju te dodao da će uređaj najvjerojatnije dobiti varaždinska Opća bolnica.

Varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je da je iznimno zadovoljan razgovorom s ministrom Ostojićem. "Ministar ne obećava puno, ali obećava konkretno. Sve o čemu smo dosad razgovarali smo i odradili i siguran sam da će suradnja i dalje biti konkretna, jasna i neobmanjujuća", zaključio je župan Štromar.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je i Specijalnu bolnicu za kronične bolesti u Novome Marofu, gdje je održao radni sastanak s članovima njezine uprave i obišao bolnički kompleks.

Hina