x
x

Tribina: Generacija X, Y, Z… i kako se snaći u odgoju?

  25.02.2023.

Grad Zagreb i Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u ponedjeljak, 27. veljače s početkom u 18.00 sati održat će novu tribinu za roditelje kojom će pokušati pružiti što je više moguće korisnih savjeta i informacija kako se snaći u odgoju današnjih generacija djece i mladih. Tribina pod nazivom „Generacija X, Y, Z… i kako se snaći u odgoju“ bit će realizirana u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade.

Tribina: Generacija X, Y, Z… i kako se snaći u odgoju?

Tribina se može pratiti online putem službenog YouTube kanala NZJZ-a.

Nova tribina u ovoj školskoj godini namijenjena roditeljima i stručnim suradnicima u školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama za cilj ima osvijestiti roditelje o sve većim razlikama između pojedinih generacija djece i mladih. Poseban naglasak bit će stavljen na životni stil koji se sve više i sve brže mijenja i napreduje te na načine na koje svaka od spomenutih novih generacija, kao i napredak tehnologije i društva u cijelosti, doprinosi stilovima života i njihovoj evoluciji. Stoga će mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, sudionicima tribine nastojati približiti izazove koje je potrebno premostiti kako bi roditelji bolje razumjeli svoju djecu, unatoč činjenici kako su današnji zahtjevi djece i njihove okoline mnogo složeniji, nego što su bili prije deset, dvadeset ili više godina.

Svrha tribine jest pomoći roditeljima kako da lakše razumiju svoju djecu i njihove potrebe, interese te mogućnosti njihovog razvoja i napretka, ali i pomoći roditeljima da ostvare bolju komunikaciju s novim generacijama. Promjene koje svaki novi životni stil sa sobom donosi, dotiču sva područja života pa tako i odgoj djece i mladih. Ova tribina ponudit će odgovore na pitanja koja se odnose na razliku između ranijih generacija djece od današnjih, kao i pitanja odgojnih zahtjeva današnjice. Naposljetku, ipak su roditelji prva instanca kod odgoja nove generacije te ih sukladno tome i potiču na formiranje vlastitih stavova, mišljenja te u konačnici – životnog puta. Razumijevanje, poticanje te dvosmjerna komunikacija značajno doprinose razvoju djeteta u zadovoljnu i ispunjenu odraslu osobu.

Za sudjelovanje na tribini možete se prijaviti na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr.