x
x

Prekomjerna tjelesna težina kod 65% Hrvata

  01.05.2022.

Hrvatska je sa 65% stanovništva koje ima prekomjernu tjelesnu težinu pri samom vrhu među europskim zemljama, rečeno je u najavi 8. hrvatskog kongresa o debljini.

Prekomjerna tjelesna težina kod 65% Hrvata

Debljina je jedan od najvećih zdravstvenih problema u Hrvatskoj. Više nego svaki peti stanovnik je osoba s debljinom, dvije trećine stanovnika ima prekomjernu tjelesnu težinu, a čak je 35% djece u dobi od 9 godina prekomjerno teško ili debelo. U vrijeme pandemije koronavirusne infekcije ovaj problem postaje naglašeniji pa se nalazimo pred dodatnim izazovima koje moramo rješavati.

Na kongresu će biti zastupljene teme koje su danas u središtu interesa kada je u pitanju debljina. U programu će sudjelovati svi najznačajniji stručnjaci koji se bave debljinom u našoj zemlji i šire, a multidisciplinarnim pristupom organizatori se nadaju privući ne samo članove Hrvatskog društva za debljinu, nego i one koji se svakodnevno u svojem radu susreću s ovim problemom.

U petak 29. 4. 2022. održati će se  i program za medicinske sestre u okviru 29.Simpozija društva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma HUMS-a, a pripremljen je i zanimljiv i koristan program za studente.

Ovaj kongres iznimna je prilika za učenje i dijeljenje novih ideja i iskustava s kolegama.

Program (pdf)